Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, tavuğu

çingene tavuğu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

çingene tavuğu



toprak bir zemine 1,5 karış boyunda 3-4 cm çapında çatal bir kazık yere saplanır İyice yıkanmış tavuğumuz ön kısmından boydan boya aşağıya kadar yarılarak ceket asar gibi çatala asılır İçine hiçbir zaman petrol ürünü veya yağ konmamış 18 litrelik peynir, turşu veya zeytin tenekesinin ağız kapak kısmı tam kesilmiş olarak ve tavuğa değmeden üstünden ters kapanır Yerle temas eden kısımları, toprak ile kapatılıp tenekenin üstüne tavuk iriliğinde bir taş ağırlık konur
Yazın 30 dakika, kışın 40 dakika kadar tenekenin etrafında parmak inceliğinde çalı-çırpı ile teneke boyuna yükselecek ateş yakılır Süre sonunda 10 dakika kadar etraftaki közlerle bekletilir Taş alınıp, teneke yavaşça kaldırıldığında sonuç ortaya çıkar Salça sürülmüş gibi kızarmış, yağı ve suyu yere akmış tavuk Bir tarafından servis tepsisiyle desteklenip diğer tarafından çatal veya bıçakla tepsiye aktarılır Kolundan ayağından tutmayın Kemik elinizde kalıp küllere düşürmeyin Dörde bölünen tavuk yoldan sıcacık aldığınız yarımşar ekmeğin içine parçalandıktan sonra tuz ve baharat eklenir Soğan, yeşil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun
Bu bir tavuk içindi İkincisi gerekiyorsa iki karış yanına bir kazık daha çakılıp iki teneke aralıklı olarak beraber pişirilebilir
Aslında bu işin, tenekenin içine girebilecek büyüklükte bir tepsi ilavesi var Bu tepsinin içine patates, patlıcan, domates, soğan, sarımsak vb doğranıp birden fazla yemek elde ediliyor Ancak burada önemli olan tepsinin tam ortasında metal bir çubuk olması gerekli (Tavuğu takmak için) Bu da tepsinin ortasına bir somun konularak (çubuğun ucuna uygun şekilde diş açılıp somuna takılarak) hallediliyor
Gerisi aynı, alttaki tepside sebze kısmı, üstte çubukta tavuklar Tenekeyi üstlerine geçirip dışarıyla bağlantıyı kesmek için, tenekenin yere değen kısımlarını biraz toprakla kapatmak, hatta üstüne taş koymak gerekiyor
Sonra küçük odun parçalarıyla ateş yakılıp bu ateş tenekelerin etrafına eşit bir şekilde dağıtılır Ateşe ara ara odun atarak desteklenir Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz pişmiştir Altta tavuktan süzülen yağla pişen yemeğin tadına bakanların gözleri genelde tavuğu görmez

This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 800x600This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 800x600This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 799x390This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1026x812This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1176x882This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1034x654This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1112x744This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1112x744This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 1188x817

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.