Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, çorbası, havuç, limon, otu

Baharatlı Havuç ve Limon Otu Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Havuç ve Limon Otu Çorbası



Malzemeler
• 600 gr dilimlenmiş havuç
• 1 orta boy soğan
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı yumuşak köri tozu
• 1 litre tavuk suyu
• 150 ml hindistancevizi sütü
• Doğranmış limon otu sapları
• ½ misket limonunun suyu
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6 kişiliktir
Yapılışı

1 Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin
2 Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin
3 Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn
4 Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.