![]() |
Yuvalama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YuvalamaYuvalama Hamuru için: 250 gr ![]() 100 gr ince çekilmiş orta yağlı kıyma 1 adet yumurta Yarım su bardağı irmik Karabiber, kırmızıbiber, tuz Sosu için: 200 gr Kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı 1 gece önceden ıslatılmış nohut 3 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta yarım çay bardağı un Tuz Yeteri kadar su Dondurulmuş Yuvalama Yapılışı: [*]Pirinçler yarım saat önceden ılık su ile ıslatın, süzüldükten sonra varsa kıyma makinesı yoksa rondodan geçirilerek iyice ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt sosu için: Yoğurt, 1 adet yumurta ve unu iyice çırpın ![]() ![]() [*]Çelik tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve etleri koyup suyunu salıp çekene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|