Kabak Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çorbası3 adet ortaboy kabak 1 adet ortaboy patates 1 adet ortaboy soğan 1 adet ortaboy havuç 1 litre sıcak su (et suyuda kullanılabilir) Zeytinyağı Tuz, istenilen baharatlar İsteğe göre et bulyon Yapılışı: Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayınZeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın |
|