Tarhana Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana ÇorbasıMalzemeler : 6 yemek kaşığı tarhana 1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası Tuz isteğe göre 1 diş sarımsak Yapılışı : Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum ) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin![]() Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır
|
|
|
|