Kereviz Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz ÇorbasıMalzemeler:1 adet büyük boy kereviz 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet ortaboy soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 litre su Tuz 1 adet et bulyon Kereviz Çorbasi Yapımı Yapılışı: Kereviz,havuç,soğan, patates ve sarımsakları soyun Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurunKavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın |
|