Karışık Dolma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık DolmaMalzemeler:3 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 6 adet dolmalık biber 3 adet dolmalık kırmızıbiber 2 adet domates (kapak için) 250–300 gr dana kıyma 1 su bardağı dolmalık pirinç 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet domatesin rendesi yarım demet maydanoz (isteğe göre) 2 adet orta boy kuru 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su tuz, karabiber kırmızı biber, kuru nane Yapılışı: Biber dolması nasıl yapılır? Sebzelerin hazırlanması: Kırmızı Biber Dolması Nasıl Yapılır? [*]Tüm dolmalık sebzeleri iyice yıkayınYeşil ve kırmızıbiberlerin tepelerini kapak yapılabilecek şekilde bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın Kabak Dolması Nasıl Yapılır? Kabak, patlıcan (isteğe göre domatesleri) yapım aşamalarındaki gibi önce saplarından ayırın, daha sonra 2 parçaya bölün ve kabak oyacağı yardımıyla içlerini çıkartın ve içlerini biberlerdeki gibi tuzlayın Patlıcan Dolması Nası Yapılır? Kıymalı harcın hazırlanması: Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık su içinde yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve iyice süzün, domatesleri rendeleyin Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağın, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın Harcınızın sulu olmasına dikkat edin Dolma Yapımı: Bir yemek kaşığı yardımı ile sebzelerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Sebzelerin üst kısımlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde doldurun (çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak) Doldurulmuş sebzeleri geniz ve çok derin olmayan tencereye dik ve sıkıca yerleştirin 2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritin ve dolmaların üzerine dökün, Sıvıyağ ekleyerek dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Dolmalar çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir Servis tabağına aktarıp, sıcak servis yapın |
|