Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, hoşafı, iftariye, tabağı

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı



İftariye Tabağı Malzemeler:
Peynir Çeşitleri,
Marmelat Çeşitleri,
Tereyağı
Bal,
Hurma,
Zeytin Çeşitleri,
Pastırma, Sucuk yada Salam
Helva,
Sigara Böreği
Salatalık, Domates
Kuru Kayısı, Ceviz

Armut Hoşafı Malzemeleri:
3 adet olgun armut
5–6 adet mürdüm eriği
1 su bardağı üzüm
3–4 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:

Armutları soyun ve çekirdeklerini çıkartın Eriklerin çekirdekleri çıkardıktan sonra armutlarla birlik küp küp doğrayın Üzümleri salkımından ayırın
Hepsini orta boy bir tencereye 1,5 litre su ekleyin Karanfilleri ve şekeri katarak yaklaşık
Karanfilleri yıkayıp, katın 15 dakika kaynatın
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.