Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babaganuş

Babaganuş

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Babaganuş



Malzemeler
• 2 büyük patlıcan
• 2 diş sarımsak
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 3 çorba kaşığı susam tohumu
• Bir çimdik öğütülmüş kimyon
• Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber
• 2 çorba kaşığı doğal yoğurt
• Natürel sızma zeytinyağı
8 kişiliktir
Yapılışı:

1 Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin Bu işlem 20 – 30 dakika sürer
2 Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun
3 Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın
4 Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin
5 Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.