Acıka – Acuka |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıka – Acuka5 yemek kaşığı domates & biber salçası (marketlerde antep salçası olarak bulabilirsiniz) 3 diş sarımsak 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi ¼ su bardağı zeytinyağı yada 2 yemek kaşığı margarin Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz (isteğe göre kuru fesleğen ve kekik) Yapılışı: 1- Öncelikle sarımsakları havanelinde iyice dövün ![]() 2- Sıvıyağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun ![]() 3- Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun, son olarak dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın ![]() 4- Ocaktan aldığınız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek karıştırarak soğutun ![]() 5- Hazırladığınız acıkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz taneleri ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|