Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, ciğeri

Arnavut Ciğeri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Ciğeri



Ciğer için:

500 gr dana, kuzu yada tavuk ciğeri
Sıvıyağ (kızartma için)
2 su badrağı un,tuz

Garnitür:
2 adet orta boy patates
Sıvıyağ
2 ortaboy soğan
Maydanoz,
tuz
Yapılışı:

Garnitürler :
Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun Acısını aldığınız soğanı yıkayın ve süzün İçine ince kıydığınız maydanozları ekleyerek iyice karıştırın
Patatesleri soyup küp küp doğrayın Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın
Ciğer:

1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın
2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın Küp küp doğrandığınız ciğerleri bu poşete alın ve sallayarak una bulayın
3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın
4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırılarak pişirin Kevgir ile süzerek alın
5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın
6- Soğan ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.