Arnavut Ciğeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut CiğeriCiğer için: 500 gr dana, kuzu yada tavuk ciğeriSıvıyağ (kızartma için) 2 su badrağı un,tuz Garnitür: 2 adet orta boy patates Sıvıyağ 2 ortaboy soğan Maydanoz, tuz Yapılışı: Garnitürler : Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun Acısını aldığınız soğanı yıkayın ve süzün İçine ince kıydığınız maydanozları ekleyerek iyice karıştırınPatatesleri soyup küp küp doğrayın Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın![]() Ciğer: 1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın ![]() 2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın Küp küp doğrandığınız ciğerleri bu poşete alın ve sallayarak una bulayın![]() 3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın ![]() 4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırılarak pişirin Kevgir ile süzerek alın![]() 5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın ![]() 6- Soğan ile birlikte servis yapın
|
|
|
|