![]() |
Arnavut Ciğeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut CiğeriCiğer için: 500 gr ![]() Sıvıyağ (kızartma için) 2 su badrağı un,tuz Garnitür: 2 adet orta boy patates Sıvıyağ 2 ortaboy soğan Maydanoz, tuz Yapılışı: Garnitürler : Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun ![]() ![]() Patatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() Ciğer: 1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın ![]() 2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın ![]() ![]() 3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın ![]() 4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın ![]() ![]() ![]() 5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın ![]() 6- Soğan ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|