![]() |
Kısır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısır1 su bardağı İnce Bulgur 1,5 du bardağı sıcak su 1 büyük boy kuru doğan 1 büyük boy domates yarım demet maydanoz kuru nane yada 5 dal taze nane 10 adet taze soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 yemek kaşığı biber yada domates salçası nar ekşisi (miktarını damak tadınız göre ayarlayın) yarım limon suyu 2 adet yeşil biber 2 yaprak marul kırmızı biber, tuz Yapılışı: Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin ![]() ![]() Tencereye bulguru ve kaynamış suyu ekleyerek kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin ![]() ![]() Tüm malzemeyi tencereyedeki bulgurlara ekleyek karıştırın ve servis yapana kadar tencrede bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|