![]() |
Özbek Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özbek PilavıMalzemeler : 300 gr sotelik kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy havuç 1 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz, karabiber sıcak su Yapılışı : 1- Domatesi küp küp doğrayın ![]() ![]() 2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ![]() 3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun ![]() 4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() 5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin ![]() |
![]() |
![]() |
|