Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, özbek

Özbek Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı



Malzemeler :

300 gr sotelik kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy havuç
1 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
sıcak su
Yapılışı :

1- Domatesi küp küp doğrayın Havuçları rendenin ufak kısmında rendeleyin
2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun
4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın Pirincin üzerine tuz, karabiber ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin Karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.