Tavuklu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu PilavMalzemeler:Tavuk için: 1 adet fırın torbası 1 adet orta boy soğan Tuz Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç 3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut( 1 adet et tablet bulyon Pilav Yapılışı: 1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın ![]() 2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin ![]() 3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun ![]() 4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın ![]() 5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ![]() 6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın Karabiberle servis yapın![]() Tavuk Yapılışı: Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın
|
|
|
|