Çilekli Pasta – Fraisier |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Pasta – FraisierMalzemeler: 500 gr Çilek Genoise kek: 150 gr yumurta 40 gr yumurta sarısı 120 gr şeker 20gr Tereyağı 120gr Un Yapılışı: 1- Fırını 180 dereceye ayarlayalım İçine sıcak su koyduğumuz bir tencereyi yanan ocağın üstüne koyalım, oda sıcaklığında 4 yumurtayı şekerle mikser kabında el çırpıcısıyla tencerenin içine oturtarak, ben mari usulü çırpalım 2- Burada amaç yumurtayı pişirmeden şekeri eritmek ve sonrasında mikserde çırparak soğutarak daha kabarık bir kek elde etmektir Karışım sıcak olunca *asla kaynamasına izin vermeyin, mikserle çırparak iyice kabarıncaya kadar soğutun 3- İçine elenmiş unu ve erimiş ılık tereyağını katarak tahta kaşıkla karıştırın Fırın tepsisinin tümüne pişirme kâğıdını yayın Tüm hamuru tepsiyi kaplayacak şekilde eşit yükseklikte yayın 180 derecede 15 dakika kadar pişirin |
|