Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adalar, kayısı, soslu, vanilya, yüzen

Kayısı ve Vanilya Soslu Yüzen Adalar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı ve Vanilya Soslu Yüzen Adalar



Yüzen Adalar Malzemeleri
• 6 yumurta akı
• 250 gr şeker
• 800 ml süt
• Garnitür olarak kızılcık
Kayısı ve Vanilya Sosu Malzemeleri
• 300 ml su
• 100 gr şeker
• 250 gr kuru kayısı
• 1 adet yarılmış vanilya baklası
6-8 kişiliktir
Yapılışı
1 Sosu yapmak için tüm malzemeleri kısık ateşte 20 dakika pişirin

2 Malzemeleri Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendrının ölçü kabına boşaltın ve el blendırının şaftını kullanarak karıştırın İnce elekten geçirin ve gereken zamana dek buzdolabında saklayın
3 Yüzen adalar için sütü geniş, sığ bir sos tavasına koyun ve kısık ateşte pişirin
4 Ardından, temiz, yağ tutmayan bir kapta, katı hale gelene dek çırpın Kalın ve parlak bir karışım elde edene kadar sürekli karıştırarak şekeri peyderpey ekleyin
5 8 adet büyük bir kaşık dolusu yumurta akı karışımı oluşturup bunları kısık ateşteki süre ekleyin İki dakika boyunca hafifçe pişirin Sütten çıkarın, soğumaya bırakın ve buzdolabına kaldırın
6 Soğumuş sosu tatlı kasesinin dibine koyun ve yüzen adaların iki tanesini de onun üstüne yerleştirin Kızılcıkla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.