Gazoz Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazoz TatlısıMalzemeler:1 şişe meyveli gazoz Kibrit kutusu kadar yaşmaya 2 yumurta İri dövülmüş ceviz, tarçın, Hindistan cevizi 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ Yeteri kadar un Şerbeti için: 3,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı: Derin bir yoğurma kabına mayayı koyun, meyveli gazozu ekleyin Maya kabarınca 2 yumurta ekleyin Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ilave ederek yoğurun![]() Hamuru 12 parçaya bölüp, beze yapın Her bezeyi merdane ile açın, üzerilerine fırça ile sıvıyağ sürün Ceviz ve tarçını ekleyip rulo gibi kıvırın 2 parmak eninde kesin Yağlanmış tepsiye yassıtarak dizin Fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin Tatlı ılınınca üzerine önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti gezdirin Tatlılar şerbeti çekince servis tabağına alın
|
|
|
|