Elmalı Sütlü Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Sütlü TatlıMalzemeler: 3 adet elma 1 yemek kaşığı toz şeker yarım çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tarçın İrmikli karışım için: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 4 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için: 100 gr toz şam fıstığıYapılışı: 3 adet elma soyulur ve küp küp doğranır Tencereye alınan elmalara, toz şeker ve su eklenerek çok yumuşatmadan pişirilir![]() Sıcakken tarçın eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır ![]() Başka bir tencerede süt, irmik ve şeker sürekli karıştırılarak kaynatılır İrmik kaynadıktan sonra 4-5 kaynatılarak kıvam alması sağlanır![]() Çukur bir kaba (kabı ıslatırsanız tatlınız soğuduktan sonra daha kolayca ters çevrilecektir) kabın ortası boş kalacak şekilde elmalar döşenir ![]() Daha sonra irmik dökülür ve sertleşmesi için buzdolabında 1 gece bekletilir Servis yapmadan önce tatlı geniş bir servis tabağına ters çevrilir ve üzerine toz şam fıstığı serpilir
|
|
|
|