Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, karaçay, mezesi, patlıcan, usülü

> Karaçay usülü patlıcan mezesi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Karaçay usülü patlıcan mezesi



MALZEMELER
4 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
4 adet sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
kekik
kimyon
kara biber
kırmızı biber
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı su
tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup büyük kuş başı halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın Taze kırmızı biber ve sivri biberi de doğrayın teflon tencereye önce patlıcanları üstüne biberleri daha sonra domatesleri koyunsarımsakları üstüne doğrayın tuzu ve isteğe göre baharatları dökün1 çay bardağı suyun içerisinde domates ve biber salçasını karıştırın Malzemelerin üzerine zeytin yağı ile birlikte dökün Kısık ateşte pişirin servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.