> Uykuluk Izgara (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Uykuluk Izgara (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg Uykuluk (3 saat sOğuk suda bırakılmış) 2-3 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kekik HAZIRLANIŞI Hazırlanması kolay bir yemek olan uykuluk ızgara, yanında ızgara edilmiş domates dilimleri ve marul salatasıyla servis edilebilir ![]() Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() Bir tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykulukları tepsiye yerleştiriniz Ustlerine tuz, biber ve kekiğin yarısını serpip, tepsiyi fırının ızgarasına sürünüz![]() Uykulukları 1-2 dakika ızgara ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, uykulukları bir maşayla ters-yüz ediniz Ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği serpip, tepsiyi yeniden fırının ızgarasına sürünüz![]() Uykulukları 1-2 dakika daha ızgara ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp, uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz ![]() |
|
|
|