![]() |
> Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik)MALZEMELER Lahana 1 orta boy - 1 ![]() Su 2 2/3 su bardağı - 530 gr Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr Soğan 6 büyük boy - 600 gr Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr Çamfıstığı 2 yemek kaşığı - 20 gr Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr Dereotu 1 küçük demet - 30 gr Nane 1 1/2 yemek kaşığı - 2 gr Tarçın 3/4 tatlı kaşığı - 1 ![]() Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1 ![]() Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı - 1 gr Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr Limon 1 orta boy - 100 gr HAZIRLANIŞI Lahanayı yıka ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20 dakika öldür, fıstıkların sararması için birkaç kez açık olarak karıştır ![]() Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencerenin dibine, maydanoz ve dereotu saplarıyla lahana yapraklarından döşe, dolmaları diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat ![]() ![]() ![]() Notlar Kış mevsiminde, Batı, Güney ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla pişirilir ![]() ![]() ![]() Enerji 473 cal Sodyum 1149 mg Protein 6 ![]() A Vitamini 893 iu Yağ 27 ![]() Tiamin 0 ![]() ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 1 ![]() ![]() C Vitamini 44 mg Fosfor 140 mg Çinko 2 mg Kolesterol 0 mg |
![]() |
![]() |
|