Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kişilik, lahana, sarması, zeytinyağlı

> Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik)



MALZEMELER
Lahana 1 orta boy - 15 kg
Su 2 2/3 su bardağı - 530 gr
Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr
Soğan 6 büyük boy - 600 gr
Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr
Çamfıstığı 2 yemek kaşığı - 20 gr
Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr
Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr
Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr
Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr
Dereotu 1 küçük demet - 30 gr
Nane 1 1/2 yemek kaşığı - 2 gr
Tarçın 3/4 tatlı kaşığı - 15 gr
Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 15 gr
Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı - 1 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Limon 1 orta boy - 100 gr


HAZIRLANIŞI
Lahanayı yıka Tencereye suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koy, kaynayınca lahana yapraklarını ekle, bir kez alt üst ederek yumuşayıncaya değin, 3-4 dakika haşla Kevgirle sudan çıkar Haşlama suyunu ölç, 2 2/3 su bardağına tamamla ve beklet
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20 dakika öldür, fıstıkların sararması için birkaç kez açık olarak karıştır
Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir Kalan tuz, şeker ve haşlama suyunun 1 3/4 su bardağını sıcak olarak tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir Diğer yanda maydanoz ve dereotunu yıka, ayıkla, ince ince doğra, nane, baharat ve limon suyu ile birlikte pişmiş pilava ekle, 10 dakika dinlendir Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre iki-üç parçaya böl Yaprakların birer kenarına hazırlanan içten koy, yan kenarlarını için üzerine katla ve sar
Yayvan bir tencerenin dibine, maydanoz ve dereotu saplarıyla lahana yapraklarından döşe, dolmaları diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat Haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından tencereye ekle, kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişir Soğuyunca servis tabağına al, dilimlenmiş limonla süsle
Notlar Kış mevsiminde, Batı, Güney ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla pişirilir Öğünlerde et yemeğinin ardında ikinci yemek olarak servis edilir Davet yemeklerinin ve kokteyllerin önemli mezesidir 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 473 cal
Sodyum 1149 mg Protein 67 g
A Vitamini 893 iu Yağ 277 g
Tiamin 016 mg Karbonhidrat 530 g
Riboflavin 012 mg Kalsiyum 123 mg
Niasin 151 mg Demir 259 mg
C Vitamini 44 mg Fosfor 140 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 0 mg

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.