> Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)MALZEMELER Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu 2 Diş Sarmısak 100 gr Yeşil Zeytin 1/2 Acı Kırmızı Biber 100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates 1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap Zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI 4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınSonra etleri çıkarınAynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun Harlı ateşte 2 dk kadar pişirinŞarabı katıp buharlaşmasını bekleyin Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin Filetoları sıcak servis tabağına koyunÜzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın |
|