![]() |
> Pastırmalı Dana Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Pastırmalı Dana BiftekMALZEMELER 8 adet ince kesilmiş dana biftek 8 adet ince kesilmiş pastırma 16 adet adaçayı yaprağı 1 adet soğan tuz karabiber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap) Sosu icin gerekli malzeme: 1 bardak et suyu 1 yemek kaşığı un nişastası kekik tuz karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın ![]() ![]() ![]() Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|