Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, pilav, sebzeli

> Sebzeli pilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sebzeli pilav



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın Suyunu koyun, pişmeye bırakın Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın Bu arada bütün soğanı tencereden alın
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.