> Yürek Sote (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Yürek Sote (4 Kişilik)MALZEMELER 4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış) 150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) 2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI Sote yüreği, yanında tereyağlı pilav garnitürüyle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz ![]() Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız![]() Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz ![]() |
|
|
|