![]() |
> Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Tavuk Ciğeri Ezmesi (750 gr)MALZEMELER 1/2 kg Tavuk Ciğeri 5 Su Bardağı Su 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi 3 Sap Maydanoz 8 Tane Karabiber 1 Çay Kaşığı Tabasko Sos 240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ 1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi 2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu 1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş) 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış) 2 Çorba Kaşığı Konyak 60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş) HAZIRLANIŞI Bu lezzetli ezmeyi, davetlerinizde sıcak tereyağlı kızarmış ekmekle giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|