> Kuzu Böbreği Alevli (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kuzu Böbreği Alevli (4 Kişilik)MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/4 Su Bardağı Konyak 125 gr (1/2 su bardağı) Krema 1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz ![]() Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz![]() Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz ![]() Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya kadar ısıtınız Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız![]() Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz![]() |
|
|
|