|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
>, karnabahar, kişilik, kuru, salatası, üzümlü |
![]() |
> Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)MALZEMELER 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış 500 gr arpacık soğanı Tuz 225 ml beyaz şarap 125 ml su 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 3 domates, kabukları soyulup doğranmış 3 yemek kaşığı kuru üzüm 1 Çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber HAZIRLANIŞI İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak ![]() ![]() Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak ![]() ![]() ![]() DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin ![]() ![]() HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın ![]() ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|