Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kabil, pilavı

> Kabil Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kabil Pilavı



MALZEMELER
4 çorba kaşığı margarin
1 kg kemikli koyun eti
6 su bardağı pirinç
4 adet büyük soğan
200 gr kuru üzüm
1/2 kg havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.