Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
İyi, adaları, karayiplerin, korunan, sırrıtürk

Karayiplerin En İyi Korunan Sırrı:Türk Adaları!

Eski 05-21-2007   #1
angelesdream

Karayiplerin En İyi Korunan Sırrı:Türk Adaları!

Turk Adalari mi? Atlantik Okyanusu`nun gobeginde Grand Turk diye bir sehir mi? Emin misiniz?"

Miami`deki seyahat acentasinda gorevli kadin, kulaklarina inanamiyordu Daha tecrubeli bir arkadasina sordu, bilgisayardan arastirdi ve bana hak verdi:

"Evet boyle bir ada ve boyle bir sehir varmis Fakat bu adalardan `Forgetten Islands` diye bahsediliyor" Yani Unutulmus Adalar!

Bayan gorevli ekliyor:

"Ada hakkinda bir nitelendirme var burada: Karayiplerin en iyi korunan sirri!"

Benim okudugum bir seyahat brosurunde ise soyle deniliyordu:

"Evet, Turk Adalari! Eger bugunlerde Turklerle ilgili bir korkunuz yoksa, `Turkler, Okyanus`a kadar ulasti mi?` diye dusunmuyorsaniz Grand Turk`e ucabilirsiniz Fakat su ihtiyar dunyanin gizli kalmis koselerinden biri oldugunu goreceksiniz"

Japon arkadasim Tanaka da bana katilmak istedi ve 1989 yilinda bir hafta sonu gezisi icin Miami`den Grand Turk`e uctuk Adalara neden Turk Adalari denildigine dair bir seyahat kitabinda bir cumlelik bilgi vardi Buna gore adada bulunan bir kaktusun tepesindeki kirmizi topak, fese benzedigi icin adaya gelen Avrupalilar, "Turkish Fez" diye bagirmislar da onun icin adanin adi Grand Turk olmus! Adalar grubuna da "Turks and Caicos" demisler

Adayi altust ettim, kaktusu bulamadim Otele dondugumde bir teneke kutu icindeki kaktusu bahcede gordum! Kaktusun basligi gercekten fese benziyordu Iyi ama, Kristof Kolomb zamaninda, Turkler fes takmiyordu ki, o donemde buraya gelen Avrupalilar "Turkish fez" diye bagirmis olsun!

Adaya benden once bir Turk`un gelip gelmedigini sorusturdum; Afrika`dan avlanarak kole olarak buraya getirilmis Arawak yerlilerinin torunlari, "Ilk defa bir Turk goruyoruz" dedi Turk Basi Oteli yetkilisi ise 200 yil once adaya Turk gemicilerin geldiginin rivayetler arasinda oldugunu soyledi

Aradan 17 yil gecti 1979 yilindan beri tanidigim, arkadasim tarihci Cezmi Yurtsever, bir iddia ortaya atti

Yurtsever, Turklerin Kolomb`dan once Amerika Kitasi`ni buldugunu, hatta ay-yildizli bayragi olan kucuk bir devlet kurdugunu acikladi

Yurtsever, "Grand Turk" adinin, 16`nci yuzyilda yasamis ve dunya hukumdari sayilan Kanuni Sultan Suleyman`a verilen bir ad oldugunu hatirlatti ve 1869`da burayi isgal eden Ingilizlerin yaptirdigi bayrakta da hac icinde Osmanli Turk bayraginin hilal ve uc yildiz seklinde bulundugunu bildirdi

Yurtsever, "Gunumuzde Ingiliz Uluslar Toplulugu icinde yer alan ulkenin Turkler tarafindan kuruldugu gercegi ortaya cikiyor" dedi

Turk Adalari`nin ay-yildizli eski bayragini Internet`te bulmak mumkun Kuba`nin Ankara Buyukelcisi E G Abascal ise su bilgileri veriyor:

"Caicos kelimesi, Turkce`deki kayiktan geliyor Adanin adi Turkler`in burada bulundugunu gosteriyor Kuba`nin en meshur bir bolgesinin adi Matatorcos, yani Turklerin oldugu yer! Bunun bir felaket sonucu oldugunu dair bilgiler var Ispanyol gemisi San Agustin 28 Subat 1596`da Havana`ya geldiginde murettebatin 45`i Musluman, bazilarinin adlari, Ramazan, Recep,Yusuf, Ali, Huseyin idi Bati Anadolu ve Karadeniz`den gelmislerdi 1640 yilinda Kuba`nin guneyinde bir Ingiliz ticari gemisi Turk korsanlari tarafindan ele gecirilmis Enver Pasa da Kuba`ya ozel bir gorevli gondermis, bu gorevlinin burada tarihi arastirmalar yaptigini ve bir rapor hazirladigini biliyoruz"

Derken bir haber daha: "Turk Adalari`ndan Dellis Cay`i satin alan OPC Ust Yoneticisi Cem Kinay, burada luks villa, konut, residans ve otel insa edecek"

Turkler, Atlas Okyanusu`na yarim kalmis insaatlarini tamamlamaya gidiyor herhalde dostlar

Karayipler`in en iyi korunan sirri, Turk Adalari`nda devlet kuran Turk denizcilerin bir felaket sonucu oldugu veya Ingilizler tarafindan olduruldugu mu acaba?

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-22-2007   #2
İSİMSİZ KARANLIK

Gerçekten ilginç haberler bunlar angelesdream Bizimle paylaştığın için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-22-2007   #3
angelesdream

Alıntı:
İSİMSİZ KARANLIK tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Gerçekten ilginç haberler bunlar angelesdream Bizimle paylaştığın için teşekkürler
rica ederim isimsizgörevimiz:) beğendiğine sevindim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com