|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
İyi, adaları, karayiplerin, korunan, sırrıtürk |
![]() |
Karayiplerin En İyi Korunan Sırrı:Türk Adaları! |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
Karayiplerin En İyi Korunan Sırrı:Türk Adaları!![]() Turk Adalari mi? Atlantik Okyanusu`nun gobeginde Grand Turk diye bir sehir mi? Emin misiniz?" Miami`deki seyahat acentasinda gorevli kadin, kulaklarina inanamiyordu ![]() "Evet boyle bir ada ve boyle bir sehir varmis ![]() ![]() Bayan gorevli ekliyor: "Ada hakkinda bir nitelendirme var burada: Karayiplerin en iyi korunan sirri!" Benim okudugum bir seyahat brosurunde ise soyle deniliyordu: "Evet, Turk Adalari! Eger bugunlerde Turklerle ilgili bir korkunuz yoksa, `Turkler, Okyanus`a kadar ulasti mi?` diye dusunmuyorsaniz Grand Turk`e ucabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Japon arkadasim Tanaka da bana katilmak istedi ve 1989 yilinda bir hafta sonu gezisi icin Miami`den Grand Turk`e uctuk ![]() ![]() ![]() Adayi altust ettim, kaktusu bulamadim ![]() ![]() Adaya benden once bir Turk`un gelip gelmedigini sorusturdum; Afrika`dan avlanarak kole olarak buraya getirilmis Arawak yerlilerinin torunlari, "Ilk defa bir Turk goruyoruz" dedi ![]() ![]() Aradan 17 yil gecti ![]() ![]() Yurtsever, Turklerin Kolomb`dan once Amerika Kitasi`ni buldugunu, hatta ay-yildizli bayragi olan kucuk bir devlet kurdugunu acikladi ![]() Yurtsever, "Grand Turk" adinin, 16`nci yuzyilda yasamis ve dunya hukumdari sayilan Kanuni Sultan Suleyman`a verilen bir ad oldugunu hatirlatti ve 1869`da burayi isgal eden Ingilizlerin yaptirdigi bayrakta da hac icinde Osmanli Turk bayraginin hilal ve uc yildiz seklinde bulundugunu bildirdi ![]() Yurtsever, "Gunumuzde Ingiliz Uluslar Toplulugu icinde yer alan ulkenin Turkler tarafindan kuruldugu gercegi ortaya cikiyor" dedi ![]() Turk Adalari`nin ay-yildizli eski bayragini Internet`te bulmak mumkun ![]() ![]() ![]() "Caicos kelimesi, Turkce`deki kayiktan geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken bir haber daha: "Turk Adalari`ndan Dellis Cay`i satin alan OPC Ust Yoneticisi Cem Kinay, burada luks villa, konut, residans ve otel insa edecek ![]() Turkler, Atlas Okyanusu`na yarim kalmis insaatlarini tamamlamaya gidiyor herhalde dostlar ![]() ![]() Karayipler`in en iyi korunan sirri, Turk Adalari`nda devlet kuran Turk denizcilerin bir felaket sonucu oldugu veya Ingilizler tarafindan olduruldugu mu acaba? alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Gerçekten ilginç haberler bunlar angelesdream ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|