> Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)MALZEMELER 800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı) 1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış) 5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap HAZIRLANIŞI Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir![]() İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz ![]() Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz![]() Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz ![]() |
|
|
|