![]() |
> Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik)MALZEMELER 1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri 3 dolmalık biber 1 yumurta 2 soğan 1 havuç 2 taze soğan 2 çuşka biber 2 diş sarımsak 4 çay kaşığı nişasta 1-2 çorba kaşığı soyasosu 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı şarap 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Yarım tavuk bulyon 1 çay kaşığı sirke 1 su bardağı yer fıstığı HAZIRLANIŞI Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, şarap, tuz ve tozşeker serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|