Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, hollanda, patates, yahnisi

> Hollanda Patates Yahnisi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Hollanda Patates Yahnisi



MALZEMELER
1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma


HAZIRLANIŞI
Elmaları küçük küçük küp küp doğrayınPatateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın Ancak sucuğun yağından biraz ayırın Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.