![]() |
> Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)MALZEMELER 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmer şeker 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş) Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak fırını ısıtın ![]() Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın ![]() ![]() ![]() Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin ![]() ![]() Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|