Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, fasulye, kuru, pastırmalı

> Pastırmalı Kuru Fasulye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Pastırmalı Kuru Fasulye



MALZEMELER
400 gr kuru fasulye
125 gr pastırmadan hazırlanan pastırmalı-domatesli harç
büke garni
1-2 dal taze kekik
1 kurutulmuş acı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin Dilerseniz büke garni, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın Büke garniyi, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.