> Nohutlu Bamya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Nohutlu BamyaMALZEMELER 100 gr kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış) 1/2 kuş başı dana eti 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış) 2 domates 2 adet yeşil biber 2 kaşık margarin 1/2 limon suyu 1 çorba kaşığı dolu nane 1 diş sarımsak 1 baş soğan HAZIRLANIŞI Yağ tencerede hafifçe eritilir Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir Domates rendelenmiş olarak ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır Nohutlar ilave edilir Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir Bamya ve limon suyu ilave edilir Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür![]() |
|
|
|