> Bademli Helva (8 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Bademli Helva (8 Kişilik)MALZEMELER 9 Kahve Fincanı İri İrmik 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin 100 gr Beyaz Badem 3 Su Bardağı Tozşeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya Üzerine: 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın 2 Çorba Kaşığı Tozşeker HAZIRLANIŞI Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün![]() Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin![]() Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin![]() Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın
|
|
|
|