> Ayvalı Rulo (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Ayvalı Rulo (6 Kişilik)MALZEMELER 250 gr Margarin 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Paket Kabartma Tozu 6 Su Bardağı Un İç malzemesi : 2 Adet İri Ayva 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz 1 Çay Kaşığı Tarçın 6 Yemek Kaşığı Toz Şeker HAZIRLANIŞI İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın![]() Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin Rulo şeklinde kavurun![]() Yağlanmlş fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın Sıcakken pudra şekerine bulayın Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun
|
|
|
|