> Elmalı Güllaç (15 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Elmalı Güllaç (15 Kişilik)MALZEMELER 10 Yaprak Güllaç 4 Su Bardağı Süt 2 Su Bardağı Toz Şeker 1 kahve fincanı gül suyu 6 orta boy elma 2 kivi (Dilimlenmiş) HAZIRLANIŞI Güllacı hazırlayın Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin![]() Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın![]() Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın ![]() Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün![]() Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin |
|
|
|