Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, dondurmalı, krokan

> Dondurmalı Krokan

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Dondurmalı Krokan



MALZEMELER
3/4 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
zeytinyağ

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın
Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz
Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.