Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, baklava, deve, tabanı

> Deve Tabanı Baklava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Deve Tabanı Baklava



MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un
İçi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz fazla su
5 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin Elle çırpın Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin
Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın Üzerine nişastalı un karışımı serpin Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın(büzerek)
Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın Fırın tepsisine yavaşça çevirin Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin
Pembeleşince fırından alın Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.