![]() |
> Hamsi Tatlısı (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Hamsi Tatlısı (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr ![]() 250 gr ![]() 5 adet yumurta 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zeytinyağı 1/4 limonun suyu tuz 1 su bardağı zeytinyağ 1/2 fincan yeşil fıstık 1/2 fincan fındık Jöle malzemesi: 1 adet muz 1 adet portakal 100 gr ahududu 1 adet kırmızı elma 1 adet şeftali 2 su bardağı su 300 gr ![]() Şerbet malzemesi: 1/2 kg toz şeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ![]() Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız ![]() ![]() ![]() Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız ![]() ![]() ![]() Şurubu hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Notlar: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|