> Nane Likörlü Elma |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Nane Likörlü ElmaMALZEMELER 1 kilo ufak Amasya elması 1 şişe nane likörü 100 gram kaymak veya krem şanti 1 kutu ananas (arzu edilirse) HAZIRLANIŞI Elmalar yıkanır ve bütün olarak kabukları soyulur Kabak oyacağı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır ve altı düz bir tencereye dizilir Üzerine 1 şişe likörün tamamı boşaltılır ve ağzı yarı kapalı olarak elmalar yumuşayıp yeşil bir renk alana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir Elmaların her tarafının yeşil olması için arasıra çevrilerek (şeklini bozmadan) likörün elmanın her tarafına yedirilmesi sağlanır Su ilave edilmez Elmalar soğuduktan sonra bir servis tabağına alınır, herbir elmanın ortasına kaymak veya krema şanti konularak süslenir Arzu edilirse herbir elmanın altına gelecek şekilde birer dilim ananas konulur Ananasların üzerine elmalar oturtulur |
|