Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kalamar, taratorlu, tavası

Bademli Taratorlu Kalamar Tavası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Taratorlu Kalamar Tavası



Malzemeler : • 400 ml Soda
• 10 gr Karbonat
• 1 çorba kaşığı Tuz (bulamaç için)
• 300 gr Un
• 800 gr Kalamar (1 cm`lik halkalar halinde)
• Sıvıyağ
• Bademli Tarator
• 18 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış)
• 625 ml Süt
• 4 diş dövülmüş Sarmısak
• 1 çorba kaşığı Tuz
• 1 çorba kaşığı beyaz biber
• 125 gr çekilmiş Badem
• Limon Hazırlanışı :Sodanın içine karbonat, tuz ve unu katıp iyice karıştırın Sodalı bulamacı serin bir yerde 1 saat dinlendirin Bademli taratoru hazırlamak için, tost ekmeği içini süt ile iyice ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin İçine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edip, iyice yedirinSarmısak, tuz, beyazbiberi de katıp karıştırın En son olarak çekilmiş bademi ekleyip iyice karıştırarak taratoru tamamlayın Kalamarları sodalı karışıma bulayıp, fazlalıklarını silkeleyin Sıvıyağ ile derin yağda kızartınTaratorla beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.