Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, midye

Midye Dolma

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Dolma



MALZEMELER
60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
15 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz

HAZIRLANIŞI
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.