![]() |
Mayonezli Kırlangıç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonezli KırlangıçMALZEMESİ 1 adet kırlangıç balığı 2 bardak su 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy patates 4 adet maydanoz sapı Tuz Karabiber Süslemek için; 1 çay kaşığı kırmızı balık yumurtası 1 adet doğranmış salatalık turşusu SOSUN MALZEMESİ 2 bardak mayonez 1 yemek kaşığı ketçap 2 adet limon veya 1 yemek kaşığı sirke Şeker Tuz TARİFBalığı yıkayın ![]() ![]() Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyup, kaynatın ![]() Kaynayan suya balığı atın ![]() ![]() ![]() Balığı bütün olarak ya da etlerini fazla parçalamadan kemiklerinden ayırın ![]() ![]() ![]() Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Sosu hazırlamak için süzülmüş balık suyundan 1 kahve fincanı kadarını mayonez, ketçap, limon, şeker ve tuz ile iyice çırpın ![]() |
![]() |
![]() |
|