![]() |
Dil Balığı Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Balığı TavasıMalzemeler : • 5 adet 250 gr`lık dil balığı • 75 gr (5 çorba kaşığı) • Margarin (ezilerek yumuşatılmış) • 1/4 limon • 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz • Bir tutam toz kırmızı biber • Un • Suyla çırpılmış yumurta sarısı • Galeta unu • Ayçiçek yağı (kızartmak için) Hazırlanışı :Hazırlık Hazırladığınız çeyrek limonun suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Dil balıklarını önce una bulayın ve fazla ununu silkeleyin ![]() ![]() ![]() Un, yumurta ve galeta ununa bulanmış dil balıklarını kızgın yağda kızartın ![]() Ana Yemek Dil balıklarını temizleyin, derisini çıkartın ve yıkayın ![]() ![]() ![]() Önce margarini hazırlayın ![]() ![]() ![]() Dil balıklarını hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış dil balıklarını süzdürerek yağdan çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|