KaĞitta Balik |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KaĞitta BalikMalzeme: 1 kg kefal, 1 adet irice soğan, 4 diş sarmısak, 3 adet patates, 6 adet yeşil biber, 3 adet domates, yarım demet maydanoz, yağlı kağıt, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, Tarif: Balıkları temizleyip, uygun büyüklükte parçalara ayırarak üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip zedelemeden karıştırın Bir süzgeçte 15 dakika tuzunu çekmesi için bekletin Soğan, sarmısak ve patatesi soyun, biberlerin sap, çekirdek kısımlarını çıkarın Soğan, patates, biber ve domatesleri yarım santimetre kalınlıkta halka şeklinde doğrayın Maydanozu ince ince kıyın Kağıdı ikiye katlayıp, uygun büyüklükte kesin Domates ve patatesin yarısını kağıtların üzerine yayın Aralarına sarmısak, biber, soğan ve maydanozu serpiştirin Balıkları yerleştirip, üzerini kalan domates ve patates dilimleriyle kapatın Tuz ekleyerek, yağı gezdirin Kağıdın karşılıklı kenarlarını üst üste kapatın ve önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika kadar pişirin |
|