Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, tavası

Barbunya Tavası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Tavası



Malzemeler : • 1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
• 1/2 çay k tuz, beyazbiber
• 250 ml (1 su bardağı) bira
• 350 g (yaklaşık 3 su bardağı) elenmiş un
• 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
• 1 limon (süsleme için)
• 1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
• 75 g (5 çorba k) margarin Hazırlanışı :Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün Önceden ısıtılmış tabaklara alın Sana`yı bir tavada eritin Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.