> Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)MALZEMELER 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın Karışımı butların üstüne fırçayla sürün Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin (Aşçının önerisine bakın) Mangalı ısıtın Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur |
|